Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i szybka babka, pachnąca pomarańczą. Polecam.
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1381
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 314
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1381
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 314
Składniki
Jajka ubij na puszystą masę z cukrem, dodaj olej oraz jogurt, wymieszaj.
Mąkę przesiej z proszkiem i dodaj do masy jajecznej. Wymieszaj.
Ciasto podziel na pół do jednej części dodaj kakao a do drugiej sok i skórkę z pomarańczy.
Formę na babkę z kominem posmaruj masłem i posyp bułką tartą, ciasto wlewaj na przemian, raz jasne, raz ciemne.
Piec około 35 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem.