Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i szybka babka, pachnąca pomarańczą. Polecam.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 582
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11830
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13497
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2749
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 582
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11830
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13497
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2749
Składniki
Jajka ubij na puszystą masę z cukrem, dodaj olej oraz jogurt, wymieszaj.
Mąkę przesiej z proszkiem i dodaj do masy jajecznej. Wymieszaj.
Ciasto podziel na pół do jednej części dodaj kakao a do drugiej sok i skórkę z pomarańczy.
Formę na babkę z kominem posmaruj masłem i posyp bułką tartą, ciasto wlewaj na przemian, raz jasne, raz ciemne.
Piec około 35 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem.