Do góry

Desery Przepis na:

Babka tiramisu (z likierem)

Babka tiramisu (z likierem)

Autor:

Przepisów i artykułów: 54 Ocena: 366

Dodano:

Odsłon: 388

Szybszej babki w przygotowaniu nie znam. Jest wilgotna, puszysta i obłędnie smakuje z likierem o smaku tiramisu.

Składniki

  • 4 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • 250 ml oleju
  • ¾ szklanki likieru o smaku tiramisu
  • 1 ¾ szklanki mąki tortowej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka miksujemy na puszystą masę. Stopniowo dosypujemy cukier. Gdy się połączą wlewamy olej. Miksujemy na wolnych obrotach. Następnie dolewamy likier i ponownie miksujemy do połączenia się składników. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Partiami dosypujemy do masy, miksujemy na wolnych obrotach do uzyskania gładkiego ciasta. Formę do babki smarujemy masłem. Wylewamy gotową masę. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170*C. Pieczemy przez 50 minut. Wyjmujemy z piekarnika, studzimy. Odwracamy na talerz. Obsypujemy cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń