Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i szybka do upieczenia babka twarogowa z dodatkiem pomarańczy lub wanilii.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4145
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 324
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1122
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4145
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 324
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1122
Składniki
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Twaróg rozgniatamy widelcem. Żółtka oddzielamy od białek.
Żółtka ubijamy ze słodzikiem/cukrem do puszystości, następnie dodajemy miękkie masło (może być rozpuszczone i ostudzone). Miksujemy do połączenia, dodajemy twaróg i miksujemy dalej. Masa będzie ciężka, ale taka ma być. Na koniec stopniowo mąkę.
Ubijamy białka ze szczyptą soli i mieszamy z masą łyżką do połączenia składników.
Formę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy masę. Pieczemy w 180 stopniach 50-60 minut.