Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna babka o smaku piernika
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15733
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 417
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15733
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 417
Składniki
Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym, dodaj roztopione masło, jogurt, powidła, następnie mąkę przesianą z kakao, sodą i przyprawą do piernika. Wymieszaj.
Przelej ciasto do keksówki o wymiarach 11x20 i piec około 40 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 175 st. Możesz też upiec w formie na babkę z kominem lub bez. Czekoladę rozpuść ze śmietaną i polej wystudzoną babkę posyp kolorowaną posypką.