Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na tą genialną babkę dostałem od cioci. Dla mnie bardzo zaskakujący jest jeden ze składników. Podobno kluczowy czyli oranżada, koniecznie Hellena ( i to nie jest reklama ). Gdy przeczytałem ten przepis pierwszy raz od razu mi się spodobał ze względu na swoją prostotę. Dodatkowo nie ma opcji żeby babka z niego nie wszyła! Tak powiedziała mi ciocia, która co roku piecze takie babki
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1246
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 574
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1347
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1246
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 574
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1347
Składniki
Jajka, cukier i cukier waniliowy ubijamy na gładką masę. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, olej i oranżadę i wyrabiamy do jednolitej masy. Przelewamy do formy na babkę ( ja użyłem o średnicy 22 cm) i wstawiamy do wcześniej nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Pieczemy około 40 – 50 minut sprawdzając czy jest gotowa patyczkiem ( jeżeli po wbiciu patyczka będzie suchy to znaczy, że babka jest idealna ). Dekorujemy dowolnie. Ja zrobiłem lukier i dodałem na górę kandyzowane skórki pomarańczy. Smacznego!