Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na tą genialną babkę dostałem od cioci. Dla mnie bardzo zaskakujący jest jeden ze składników. Podobno kluczowy czyli oranżada, koniecznie Hellena ( i to nie jest reklama ). Gdy przeczytałem ten przepis pierwszy raz od razu mi się spodobał ze względu na swoją prostotę. Dodatkowo nie ma opcji żeby babka z niego nie wszyła! Tak powiedziała mi ciocia, która co roku piecze takie babki
Jajka, cukier i cukier waniliowy ubijamy na gładką masę. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, olej i oranżadę i wyrabiamy do jednolitej masy. Przelewamy do formy na babkę ( ja użyłem o średnicy 22 cm) i wstawiamy do wcześniej nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Pieczemy około 40 – 50 minut sprawdzając czy jest gotowa patyczkiem ( jeżeli po wbiciu patyczka będzie suchy to znaczy, że babka jest idealna ). Dekorujemy dowolnie. Ja zrobiłem lukier i dodałem na górę kandyzowane skórki pomarańczy. Smacznego!
Placki z kurczakiem i papryką to smaczny, sycący, łatwy i naprawę szybki pomy...
Odsłon: 61
Aromatyczna, doskonała zarówno na ciepło jak i zimno
Odsłon: 40
Nie wiem, jak u Was ale u mnie to był smak dzieciństwa. Pyszne, proste danie,...
Odsłon: 47
Prosty, pyszny obiad na patelni. Nieskomplikowany, a mega sycący!
Odsłon: 58
Można użyć brokułów świeżych lub mrożonych – danie zawsze będzie pyszne i aro...
Odsłon: 134
Placki z kurczakiem i papryką to smaczny, sycący, łatwy i naprawę szybki pomy...
Odsłon: 61
Aromatyczna, doskonała zarówno na ciepło jak i zimno
Odsłon: 40
Nie wiem, jak u Was ale u mnie to był smak dzieciństwa. Pyszne, proste danie,...
Odsłon: 47
Prosty, pyszny obiad na patelni. Nieskomplikowany, a mega sycący!
Odsłon: 58
Można użyć brokułów świeżych lub mrożonych – danie zawsze będzie pyszne i aro...
Odsłon: 134
Składniki
Jajka, cukier i cukier waniliowy ubijamy na gładką masę. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, olej i oranżadę i wyrabiamy do jednolitej masy. Przelewamy do formy na babkę ( ja użyłem o średnicy 22 cm) i wstawiamy do wcześniej nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Pieczemy około 40 – 50 minut sprawdzając czy jest gotowa patyczkiem ( jeżeli po wbiciu patyczka będzie suchy to znaczy, że babka jest idealna ). Dekorujemy dowolnie. Ja zrobiłem lukier i dodałem na górę kandyzowane skórki pomarańczy. Smacznego!
Przepisy Desery
Desery
Pleśniak z rabarbarem
Desery
Pleśniak z truskawkami
Desery
Bałaganiarz marcepanowo-makowy z truskawkami
Desery
Szarlotka na kruchym cieście z kruszonką
Pleśniak z rabarbarem
Kruche ciasto z rabarbarem i bezą polecam
Odsłon: 32
Pleśniak z truskawkami
Pyszne domowe ciasto z truskawkami zapraszam po przepis
Odsłon: 96