Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na tą genialną babkę dostałem od cioci. Dla mnie bardzo zaskakujący jest jeden ze składników. Podobno kluczowy czyli oranżada, koniecznie Hellena ( i to nie jest reklama ). Gdy przeczytałem ten przepis pierwszy raz od razu mi się spodobał ze względu na swoją prostotę. Dodatkowo nie ma opcji żeby babka z niego nie wszyła! Tak powiedziała mi ciocia, która co roku piecze takie babki
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424846
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10664
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336940
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424846
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10664
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336940
Składniki
Jajka, cukier i cukier waniliowy ubijamy na gładką masę. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, olej i oranżadę i wyrabiamy do jednolitej masy. Przelewamy do formy na babkę ( ja użyłem o średnicy 22 cm) i wstawiamy do wcześniej nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Pieczemy około 40 – 50 minut sprawdzając czy jest gotowa patyczkiem ( jeżeli po wbiciu patyczka będzie suchy to znaczy, że babka jest idealna ). Dekorujemy dowolnie. Ja zrobiłem lukier i dodałem na górę kandyzowane skórki pomarańczy. Smacznego!