Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, puszysta babka wielaknocna
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 432
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 31
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5678
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 960
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 249
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 37290
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 432
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 31
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5678
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 960
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 249
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 37290
Składniki
Cukier puder, cukier waniliowy i miękkie masło ucieramy na puszystą masę.
Podczas ucierania dodawać stopniowo żółtka.
Następnie nie przerywając ucierania dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Ubić pianę z białek.
Połączyć masę z pianą z białek.
Formę z kominem wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Przełożyć ciasto.
Piec w temperaturze 180 stopni około 50 - 60 minut.