Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, puszysta babka wielaknocna
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113076
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 468
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 804
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 601
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113076
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 468
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 804
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 601
Składniki
Cukier puder, cukier waniliowy i miękkie masło ucieramy na puszystą masę.
Podczas ucierania dodawać stopniowo żółtka.
Następnie nie przerywając ucierania dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Ubić pianę z białek.
Połączyć masę z pianą z białek.
Formę z kominem wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Przełożyć ciasto.
Piec w temperaturze 180 stopni około 50 - 60 minut.