Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2938
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3325
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 109
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 40
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2938
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3325
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 109
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 40
Składniki
Banana obrać ze skórki i rozdrobnić w mikserze. Do miksowanego banana dodać sok z cytryny. Jajka utrzeć porządnie z cukrem. Pod koniec ucierania dodać olej rzepakowy, szklankę jogurtu oraz zmiksowanego banana. Mąkę pszenną wymieszać z sodą, proszkiem do pieczenia, kardamonem. Przesiać do masy jajecznej i dokłanie wymieszać. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą babownicy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 min. Cukier puder wymieszać z sokiem z cytryny. Dobrze pomieszać, żeby nie było grudek. Po upieczeniu babę wystudzić na kratce i polukrować, albo poprostu posypać cukrem pudrem. Można ozdobić czekoladowymi jajeczkami. Smacznego