Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456954
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1263
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2129
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 523
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456954
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1263
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2129
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 523
Składniki
Banana obrać ze skórki i rozdrobnić w mikserze. Do miksowanego banana dodać sok z cytryny. Jajka utrzeć porządnie z cukrem. Pod koniec ucierania dodać olej rzepakowy, szklankę jogurtu oraz zmiksowanego banana. Mąkę pszenną wymieszać z sodą, proszkiem do pieczenia, kardamonem. Przesiać do masy jajecznej i dokłanie wymieszać. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą babownicy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 min. Cukier puder wymieszać z sokiem z cytryny. Dobrze pomieszać, żeby nie było grudek. Po upieczeniu babę wystudzić na kratce i polukrować, albo poprostu posypać cukrem pudrem. Można ozdobić czekoladowymi jajeczkami. Smacznego