Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2275
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1391
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 517
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3559
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1228
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2275
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1391
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 517
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3559
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1228
Składniki
Banana obrać ze skórki i rozdrobnić w mikserze. Do miksowanego banana dodać sok z cytryny. Jajka utrzeć porządnie z cukrem. Pod koniec ucierania dodać olej rzepakowy, szklankę jogurtu oraz zmiksowanego banana. Mąkę pszenną wymieszać z sodą, proszkiem do pieczenia, kardamonem. Przesiać do masy jajecznej i dokłanie wymieszać. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą babownicy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 min. Cukier puder wymieszać z sokiem z cytryny. Dobrze pomieszać, żeby nie było grudek. Po upieczeniu babę wystudzić na kratce i polukrować, albo poprostu posypać cukrem pudrem. Można ozdobić czekoladowymi jajeczkami. Smacznego