Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na wielkanocnym stole babki znaleźć się muszę. Ta nie tylko świetnie się prezentuje ale i dobrze smakuje.
Żółtka utrzeć z masłem na "puch".
Białka ubić z cukrem.Delikatnie połączyć z utartym masłem.
Stopniowo przesiewać mąki wymieszane z proszkiem.
Na koniec dodać otartą skórkę z cytryny i sok z cytryny oraz aromat.
Podzielić ciasto na trzy równe części: Do jednej dodać 1 łyżkę kakao i amaretto.Do drugiej odrobinę barwnika żółtego i nalewkę cytrynową.
Do trzeciej dodać barwnik zielony i dolać nalewkę miętową.
Wylać do tradycyjnej formy z kominkiem, wylewając po 2 łyżki każdej kolorowej masy.
Z tej porcji ciasta wyszła mi niewielka babka i dziewięć mufinek.
Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około godziny.
Po ostudzeniu oprószyć cukrem pudrem lub oblać lukrem.
Bardzo puszysty, rozpływający się w ustach, na dużą blaszkę
Odsłon: 150
Mini torcik serowy, z mascarpone – jeżynowy, galaretką ozdobiony, owocami orz...
Odsłon: 105
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 52
Czekoladowe wafelki o przygotowania tego deseru mnie zainspirowały i to one s...
Odsłon: 51
Lato to moja pora roku ulubiona, bo słońcem, radością wypełniona. Świeże warz...
Odsłon: 84
Bardzo puszysty, rozpływający się w ustach, na dużą blaszkę
Odsłon: 150
Mini torcik serowy, z mascarpone – jeżynowy, galaretką ozdobiony, owocami orz...
Odsłon: 105
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 52
Czekoladowe wafelki o przygotowania tego deseru mnie zainspirowały i to one s...
Odsłon: 51
Lato to moja pora roku ulubiona, bo słońcem, radością wypełniona. Świeże warz...
Odsłon: 84
Składniki
Żółtka utrzeć z masłem na "puch". Białka ubić z cukrem.Delikatnie połączyć z utartym masłem. Stopniowo przesiewać mąki wymieszane z proszkiem. Na koniec dodać otartą skórkę z cytryny i sok z cytryny oraz aromat. Podzielić ciasto na trzy równe części: Do jednej dodać 1 łyżkę kakao i amaretto.Do drugiej odrobinę barwnika żółtego i nalewkę cytrynową. Do trzeciej dodać barwnik zielony i dolać nalewkę miętową. Wylać do tradycyjnej formy z kominkiem, wylewając po 2 łyżki każdej kolorowej masy. Z tej porcji ciasta wyszła mi niewielka babka i dziewięć mufinek. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około godziny. Po ostudzeniu oprószyć cukrem pudrem lub oblać lukrem.
Przepisy Desery
Desery
Biszkopt japoński
Desery
Chrupiąca gofry domowe. Jak z najlepszej kawiarni
Desery
Najprostsze ciasto bez pieczenia z truskawkami
Desery
Deser truskawkowy na chrupiącym spodzie
Biszkopt japoński
Ciasto Kasutera znane także jako Castella, to japoński biszkopt miodowy, niez...
Odsłon: 86
Chrupiąca gofry domowe. Jak z najlepszej kawiarni
Kto nie lubi gofrów? Smakują wyjątkowo z sezonowymi owocami, choć gofry z teg...
Odsłon: 68