Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na wielkanocnym stole babki znaleźć się muszę. Ta nie tylko świetnie się prezentuje ale i dobrze smakuje.
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 147
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1842
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 493
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15694
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 147
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1842
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 493
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15694
Składniki
Żółtka utrzeć z masłem na "puch". Białka ubić z cukrem.Delikatnie połączyć z utartym masłem. Stopniowo przesiewać mąki wymieszane z proszkiem. Na koniec dodać otartą skórkę z cytryny i sok z cytryny oraz aromat. Podzielić ciasto na trzy równe części: Do jednej dodać 1 łyżkę kakao i amaretto.Do drugiej odrobinę barwnika żółtego i nalewkę cytrynową. Do trzeciej dodać barwnik zielony i dolać nalewkę miętową. Wylać do tradycyjnej formy z kominkiem, wylewając po 2 łyżki każdej kolorowej masy. Z tej porcji ciasta wyszła mi niewielka babka i dziewięć mufinek. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około godziny. Po ostudzeniu oprószyć cukrem pudrem lub oblać lukrem.