Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna babka wielkanocna z kokosem, którą polecam szczególnie miłośnikom kokosu. Jest szybka w wykonaniu i prosta w przygotowaniu. Koniecznie powinna znaleźć się na świątecznym stole.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2464
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 51
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 143
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2464
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 51
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 143
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Składniki
Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy na przemian cały czas ucierając po jednym jajku i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dosypujemy wiórki kokosowe. Utartą masę wykładamy do foremki na babkę dokładnie posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką. Pieczemy w temperaturze 180st.C około 50 minut. Przed podaniem babkę posypujemy cukrem pudrem.