Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 189
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 71
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 102
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 189
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 71
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 102
Składniki
Białka ubić na sztywna piane. Żółtka utrzeć z cukrem na puszysta masę i dodać olej, wodę i sok z cytryny i skorke z pomarańczy. Następnie do miski przesiać mąke z proszkiem do pieczenia. Dodać żóltka. Delikatnie wymieszać łyżką. Na koniec dodać ubite białka i drobno posiekaną czekoladę. Wszystkie składniki dobrze połączyć ze sobą. Na środku tortownicy stawiamy słoik. Nie smarujemy ani nie wykładamy papierem. Do blaszki przekładamy ciasto. Babkę pieczemy około 40 minut w 18st. (forma 26cm) Upieczoną babkę wyjmujemy z piekarnika i odwracamy do góry nogami, tak aby babka stała na słoiku. Zostawiamy do ostygnięcia. Zimną babke wyciągamy z formy.
Gotowe ciasto ozdabiamy według uznania. U mnie lukier.