Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i aromatyczna babeczka
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 118
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 331
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2692
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 118
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 331
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2692
Składniki
Miękkie masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dalej ucierając dodaj po jednym żółtku. Dodaj śmietanę oraz mąkę przesianą z proszkiem, ubij pianę z białek i dodaj do ciasta, delikatnie wymieszaj, razem ze skórką pomarańczową, rodzynkami i żurawiną .
Silikonową formę na babkę posmaruj cienko olejem i przełóż ciasto. Piec około 35 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st.
Po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem pudrem.