Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i aromatyczna babeczka
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10243
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1162
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11566
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 566
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10243
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1162
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11566
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 566
Składniki
Miękkie masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dalej ucierając dodaj po jednym żółtku. Dodaj śmietanę oraz mąkę przesianą z proszkiem, ubij pianę z białek i dodaj do ciasta, delikatnie wymieszaj, razem ze skórką pomarańczową, rodzynkami i żurawiną .
Silikonową formę na babkę posmaruj cienko olejem i przełóż ciasto. Piec około 35 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st.
Po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem pudrem.