Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam szybką nieskomplikowaną babkę, smaczna, wilgotna i puszysta. Dodatek kawałków czekolady i bakalii doje jej dodatkowego smaku.
miska, mikser foremka na babkę,
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 54
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 251
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 187
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 54
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 251
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 187
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem na gładką masę, Dodać mąki wraz z proszkiem do pieczenia , wymieszać do połączenia składników. Na samym końcu do ciasta dodać olej i dokładnie wymieszać . Następnie dodać oprószone mąką bakalie oraz kawałki czekolady, całość ponownie wymieszać. Ciasto przelać do formy na babkę wysmarowanej i wysypanej tartą bułką. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Piec ok 40 min (do suchego patyczka) Upieczoną ,wystudzoną babkę polać lukrem i posypać owocami kandyzowanymi. Lukier - cukier puder wymieszać z białkiem dodając sok z cytryny.