Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam szybką nieskomplikowaną babkę, smaczna, wilgotna i puszysta. Dodatek kawałków czekolady i bakalii doje jej dodatkowego smaku.
miska, mikser foremka na babkę,
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 649
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4426
Ta zupa jest bardzo sycąca, bardzo pożywna. Mięso, warzywa, makaron. Smak i z...
Odsłon: 1710
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1285899
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 649
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4426
Ta zupa jest bardzo sycąca, bardzo pożywna. Mięso, warzywa, makaron. Smak i z...
Odsłon: 1710
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1285899
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem na gładką masę, Dodać mąki wraz z proszkiem do pieczenia , wymieszać do połączenia składników. Na samym końcu do ciasta dodać olej i dokładnie wymieszać . Następnie dodać oprószone mąką bakalie oraz kawałki czekolady, całość ponownie wymieszać. Ciasto przelać do formy na babkę wysmarowanej i wysypanej tartą bułką. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Piec ok 40 min (do suchego patyczka) Upieczoną ,wystudzoną babkę polać lukrem i posypać owocami kandyzowanymi. Lukier - cukier puder wymieszać z białkiem dodając sok z cytryny.