Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka, puszysta, z chrupką skórką - idealna babka. A w środku borówki amerykańskie i kawałki białek czekolady.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2304
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3347
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1404
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2144
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2304
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3347
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1404
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2144
Składniki
Czekoladę kroimy na mniejsze kawałki - wystarczy każdą kostkę na 4 części. Wkładamy do lodówki. Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy po 1 jajku, potem mąki z proszkiem do pieczenia i aromat, cały czas mieszając mikserem. Część ciasta (ok 1/3) wykładamy do blachy keksowej. Do reszty ciasta dodajemy borówki i czekoladę. Delikatnie mieszamy łyżką, aby owoce pozostały w całości. Wykładamy na pierwszą część ciasta. Pieczemy w 180 stopniach przez 45 minut. Studzimy na kratce. Ciasto najlepsze jest po całkowitym ostudzeniu, kiedy czekolada w środku zastygnie.