Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta babka na podwieczorek z budyniem czekoladowym. Oblana czekoladą, posypana migdałami. Szybka do wykonania, ale pyszniutka.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 62
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 105
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 62
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 124
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 62
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 105
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 62
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 124
Składniki
Żółtka z cukrem ubić na puszystą, białą masę. Dodać rozpuszczone (np. w mikrofalówce) i wystudzone masło, dalej miksować. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i budyniem czekoladowym, miksować. Na koniec ubić pianę z białek i delikatnie wmieszać do masy. Można dorzucić garść żurawiny lub rodzynek - opcjonalnie.
Foremkę natłuścić i obsypać mąką, przelać ciasto. Piec w temp. 170 st, przez około godzinę ( do tzw.suchego patyczka.) Wyjąć, wystudzić. Płatki migdałów uprażyć na suchej patelni, czekoladę rozpuścić w mikrofali. Polać ciasto, udekorować migdałami. Dobrze smakuje również babka obsypana po prostu cukrem pudrem.