Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka z colą. Szybka i pyszna. Bez użycia miksera. Cola nie jest wyczuwalna, ale dodaje pulchności. Ogólnie babka jest smaczna. Zbliżają się święta wielkanocne, więc moją babkę udekorowałam polewą czekoladową i przystroiłam kwiatkami cukrowymi i posypką. Jeśli nie macie zbyt wiele czasu, to taka babka będzie jak znalazł na świąteczny stół.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5933
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 698
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 801
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5933
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 698
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 801
Składniki
Jajka wbić do miski, dodać cukier, olej i colę. Wymieszać trzepaczką, lub łyżką. Następnie wsypać obie mąki, proszek do pieczenia i kakao. Ponownie wymieszać, żeby składniki się połączyły.
Gotowe ciasto przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, 50-55 minut. Pamiętajcie że czas pieczenia może się różnić. Najlepiej sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest już upieczone. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem, lub udekorować polewą czekoladową.