Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiająca babka bez pieczenia z kolorowych galaretek idealna na upalne dni lub jako dodatek do lodów lub deserów.Możesz użyć dowolnych smaków galaretek .
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 321
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 725
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 743
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 33
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 321
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 725
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 743
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 33
Składniki
Galaretki przygotuj według przepisu na opakowaniu ,w odstępach czasu żeby lekko stężały.
Przygotuj formę silikonową z kominem na babkę.Na dno wlej galaretkę brzoskwiniową, wstaw do lodówki. Następnie tężejącą galaretkę winogronową, wstaw do lodówki, na nią wylej malinową ,w staw do lodówki na koniec galaretkę cytrynową całość wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.
Galaretki wlewaj do foremki tężejące w odstępach czasu i wstawiaj do lodówki.Jeśli galaretki będą płynne to przenikną jedna w drugą.
Babkę galaretkową podawaj sama lub z dodatkiem bitej śmietany, lodów czy owoców.