Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna Babka dla smakoszy Maku.Przepis wzielam z kanalu Kuchnia Marzeny i Jarka.Po wiecej inspiracji zapraszam na mój You Tube kanal Slodki Smak Pasji
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 952
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4204
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 420
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 854
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3712
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 765
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 952
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4204
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 420
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 854
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3712
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 765
Składniki
Do miski dajemy miękkie masło,cukier i ucieramy na puszysta mase.
Nastepnie dodajemy stopniowo jajka,wszystko razem dobrze ubijajac.
Dodajemy make z skrobia i proszkiem do pieczeni. Wszystko razem laczymy.
Nastepnie dodajemy mleko,miksujemy
dodajemy Amaretto lub olejek rumowy. Wszystko razem miksujemy.
Na koniec dodajemy mak i wszystko laczymy.
Ciasto wkladamy do formy wysmarowanej tluszczem lub do formy silikonowej,wtedy nie potrzebujemy juz tluszczu.
Ciasto pieczemy w nagrzanym piekarniku 180 stopni góra/dól przez ok.55 minut.
Babke zostawiamy do wystygniecia,posypujemy cukrem pudrem lub lukrujemy. SMACZNEGO! Zapraszam na filmik w którym jest wszystko dokladnie pokazane!