Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na deser kaszka manna pieczona.
Pyszny sos waniliowy, który może urozmaicić wiele deserów. Począwszy od naleś...
Odsłon: 82
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 16429
Pyszny sos waniliowy, który może urozmaicić wiele deserów. Począwszy od naleś...
Odsłon: 82
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 16429
Składniki
Kaszkę zalać kefirem. Wymieszać i zostawić na dwie godziny. Jajka utrzeć z cukrem. Zrobić kogel-mogel. Dodać masło w płynie i sok z cytryny. Do namoczonej kaszki dodać proszek do pieczenia. Wymieszać. Kaszkę połączyć z masą jajeczną. Masę przełożyć do babownicy 26 cm wysmarowanej masłem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 min. Babkę trochę wystudzić. Jeszcze ciepłą wyjqć z formy. Kroić porcje. Podawać z bitą śmietaną i pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami z puszki lub innymi owocami. Smacznego.