Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na deser kaszka manna pieczona.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2312
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1435
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 530
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3601
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1303
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2312
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1435
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 530
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3601
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1303
Składniki
Kaszkę zalać kefirem. Wymieszać i zostawić na dwie godziny. Jajka utrzeć z cukrem. Zrobić kogel-mogel. Dodać masło w płynie i sok z cytryny. Do namoczonej kaszki dodać proszek do pieczenia. Wymieszać. Kaszkę połączyć z masą jajeczną. Masę przełożyć do babownicy 26 cm wysmarowanej masłem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 min. Babkę trochę wystudzić. Jeszcze ciepłą wyjqć z formy. Kroić porcje. Podawać z bitą śmietaną i pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami z puszki lub innymi owocami. Smacznego.