Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na deser kaszka manna pieczona.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 26
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 32
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2811
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4172
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 26
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 32
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2811
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4172
Składniki
Kaszkę zalać kefirem. Wymieszać i zostawić na dwie godziny. Jajka utrzeć z cukrem. Zrobić kogel-mogel. Dodać masło w płynie i sok z cytryny. Do namoczonej kaszki dodać proszek do pieczenia. Wymieszać. Kaszkę połączyć z masą jajeczną. Masę przełożyć do babownicy 26 cm wysmarowanej masłem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 min. Babkę trochę wystudzić. Jeszcze ciepłą wyjqć z formy. Kroić porcje. Podawać z bitą śmietaną i pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami z puszki lub innymi owocami. Smacznego.