Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka z pomarańczą, to kolejny pyszne ciasto, które możesz przygotować na Wielkanoc jak i na co dzień.
1 forma na babkę 22-24 cm, 1 rondelek, 1 mikser z misą
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 21
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3479
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 110
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 838
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 21
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3479
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 110
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 838
Składniki
Zacznij od starcia skorki z pomarańczy, następnie wycisnij z niej sok. Skórkę wymieszaj z cukrem, rozcieraj ja w palcach. Cukier i jajka ( w temp. Pokojowej)ukręć na puszysta masę, dodaj make, proszek do pieczenia, sode, wymieszaj. Następnie stopniowo dodawaj sok z pomarańczy i rozpuszczone zimne masło. Wymieszaj. Forma na babkę 24cm, posmaruj masłem i posyp butka tarta. Przelej masę, wstaw do piekarnika na około 40 min, temp. 180’c. Zimne ciasto polej lukrem z pomarańczą.