Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka z pomarańczą, to kolejny pyszne ciasto, które możesz przygotować na Wielkanoc jak i na co dzień.
1 forma na babkę 22-24 cm, 1 rondelek, 1 mikser z misą
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 17
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 533
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 738
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 32
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 17
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 533
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 738
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 32
Składniki
Zacznij od starcia skorki z pomarańczy, następnie wycisnij z niej sok. Skórkę wymieszaj z cukrem, rozcieraj ja w palcach. Cukier i jajka ( w temp. Pokojowej)ukręć na puszysta masę, dodaj make, proszek do pieczenia, sode, wymieszaj. Następnie stopniowo dodawaj sok z pomarańczy i rozpuszczone zimne masło. Wymieszaj. Forma na babkę 24cm, posmaruj masłem i posyp butka tarta. Przelej masę, wstaw do piekarnika na około 40 min, temp. 180’c. Zimne ciasto polej lukrem z pomarańczą.