Babka z rodzynkami
Składniki
- Mąka pszenna -25 dag
- Mąka pszenna -25 dag
- Kasza manna – 12 dag
- Cukier – 15 dag
- Margaryna – 10 dag
- Jajka – 2 szt
- Mleko – 1/2 szkl
- Proszek do pieczenia – 2 łyżeczki
- Aromat pomarańczowy
- Rodzynki – 20 dag
- Rum – 2 łyżki
- Lukier-gotowy
Składniki
- Mąka pszenna -25 dag
- Mąka pszenna -25 dag
- Kasza manna – 12 dag
- Cukier – 15 dag
- Margaryna – 10 dag
- Jajka – 2 szt
- Mleko – 1/2 szkl
- Proszek do pieczenia – 2 łyżeczki
- Aromat pomarańczowy
- Rodzynki – 20 dag
- Rum – 2 łyżki
- Lukier-gotowy

Etapy przygotowania
Jajka utrzeć z cukrem i połączyć z utarta margaryną. Cały czas miksując dodać przesiane mąki z proszkiem, następnie kasze mannę, mleko i aromat. Wszystko razem utrzeć na pulchną masę i dodać namoczone w rumie rodzynki. Wymieszać. Ciasto przełożyć do formy babkowej natłuszczonej i wysypanej bułką , wstawić do nagrzanego piekarnika i piec od 50 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu wyjąc z formy i polać lukrem
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy

Pyszne danie z brukselki i innych pieczonych warzyw z dodatkiem boczku z kasz...
Odsłon: 182

Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 580

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 621
Ostatnio komentowane przepisy

Pyszne danie z brukselki i innych pieczonych warzyw z dodatkiem boczku z kasz...
Odsłon: 182

Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 580

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 621



Składniki
- Mąka pszenna -25 dag
- Mąka pszenna -25 dag
- Kasza manna – 12 dag
- Cukier – 15 dag
- Margaryna – 10 dag
- Jajka – 2 szt
- Mleko – 1/2 szkl
- Proszek do pieczenia – 2 łyżeczki
- Aromat pomarańczowy
- Rodzynki – 20 dag
- Rum – 2 łyżki
- Lukier-gotowy
Jajka utrzeć z cukrem i połączyć z utarta margaryną. Cały czas miksując dodać przesiane mąki z proszkiem, następnie kasze mannę, mleko i aromat. Wszystko razem utrzeć na pulchną masę i dodać namoczone w rumie rodzynki. Wymieszać. Ciasto przełożyć do formy babkowej natłuszczonej i wysypanej bułką , wstawić do nagrzanego piekarnika i piec od 50 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu wyjąc z formy i polać lukrem