Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jakiś czas temu zaciekawił mnie przepis na babkę z wódką, nie do końca dlatego że jest w niej wódka; ale ze względu na to skąd pochodzi, jak napisała autorka jeszcze od babci. Tak mi się przypomniał smak pysznego ciasta które piekła moja babcia, że postanowiłam ją jak najszybciej upiec. I to był strzał w 10!!! Co do smaku przypomina babkę piaskową, chociaż nie jest tak puszysta i sucha, ciasto jest raczej zbite. Tak sobie myślę żeby kiedyś wykorzystać jako bazę do tortu bo świetnie by się nadawało. Polecam wszystkim...
Margarynę, masło ucieramy z cukrem pudrem, cały czas miksując dodajemy po jednym jajku. Następnie ekstrakt z wanilii, proszek do pieczenia, obie mąki i wódkę.
Gotowe ciasto przelewamy do natłuszczonej formy i wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy do suchego patyczka ok 45-55 minut w temp. 160-170 stopni. Po ostudzeniu polewamy lukrem.
śmietanę podgrzewamy w rondelku, wsypujemy cukier puder i dokładnie mieszamy, jeśli lukier jest zbyt rzadki dosypujemy jeszcze cukru
Tania domowa wiśniówka. Moze trochę czasochłonna ale efekty dają poczucie nie...
Odsłon: 33848
Mięciutkie, soczyste i kruche plastry mięsa w sosie delikatnie pomidorowym. P...
Odsłon: 10308
Zamiast tradycyjnych schabowych przygotuj to pyszne danie ze smakowitym sosem...
Odsłon: 7668
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 796
Mięciutkie, soczyste i kruche plastry mięsa w sosie delikatnie pomidorowym. P...
Odsłon: 10308
Zamiast tradycyjnych schabowych przygotuj to pyszne danie ze smakowitym sosem...
Odsłon: 7668
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 796
Składniki
Margarynę, masło ucieramy z cukrem pudrem, cały czas miksując dodajemy po jednym jajku. Następnie ekstrakt z wanilii, proszek do pieczenia, obie mąki i wódkę.
Gotowe ciasto przelewamy do natłuszczonej formy i wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy do suchego patyczka ok 45-55 minut w temp. 160-170 stopni. Po ostudzeniu polewamy lukrem.
śmietanę podgrzewamy w rondelku, wsypujemy cukier puder i dokładnie mieszamy, jeśli lukier jest zbyt rzadki dosypujemy jeszcze cukru
Przepisy Desery
Desery
Mus rabarbarowy z imbirem
Desery
Szybkie ciasto z jabłkami
Desery
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Desery
Gofry jak z budki.
Mus rabarbarowy z imbirem
Mus rabarbarowy z imbirem to ciekawa, kwaskowato-pikantna propozycja deserowa...
Odsłon: 36
Szybkie ciasto z jabłkami
Szarlotki są ciastami bardzo lubianymi i często obecnymi na polskich stołach....
Odsłon: 127