Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 624
Dodano: 29.03.2010
Odsłon: 10040
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Ubić jajka z cukrem
Zagotować margarynę i wlać wrzącą do ubitych jajek
Nadal ubijając wsypać obydwie mąki, wymieszać, dodać proszek do pieczenia, aromat
Można podzielić ciasto i dodać do 1 części kakao, wtedy będzie babka łaciata. Można też dodać bakalie i powstanie babka z bakaliami. Ciasto przelewamy do formy albo na babkę albo na baranka.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

Afrulu 23 kwietnia 2011Zgłoś do usunięcia
Łatwa i szybka,upiekłam wczoraj.0 Kto głosował? | Odpowiedz

dalijka 22 kwietnia 2011Zgłoś do usunięcia
Długość pieczenia zależy od wielkości formy, jeśli w formie na baranka to ok 50 min. w mniejszych formach na babki -krócej najlepiej sprawdzić patyczkiem, jesli ciasto się nie klei, jest gotowe. Piekarnik rozgrzać do 170-180 stopni.0 Kto głosował? | Odpowiedz

yann 22 kwietnia 2011Zgłoś do usunięcia
jak długo piec i w jakiej temperaturze?1 Kto głosował? | Odpowiedz

RENIA730 08 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Dzięki za przypomnienie proporcji. U mnie to było "ciasto zaparzane", które piekłam ze śliwkami.0 Kto głosował? | Odpowiedz