Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja nowa zdobycz z Aliexpress! <3 jest świetna, chociaż na początku obawiałam się, że nic z niej nie wyjdzie, ale na szczęście się myliłam. Jestem z niej bardzo zadowolona.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2716
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1244
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 707
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 61
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2716
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1244
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 707
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 61
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec dodajemy cukier i miksujemy. Dodajemy żółtka, a następnie w dwóch partiach olej, wodę, aromat i mąkę. Miksujemy jedynie do połączenia składników. Ciasto dzielimy na 2 części. Do jednej dodajemy kakao. Do drugiej mąkę pszenną i mieszamy. Do formy na babkę dodajemy na przemian ciasto białe i ciasto ciemne. Do wyczerpania składników. Ciasto pieczemy w temperaturze 170 stopni przez godzinę.