Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podane składniki są na dwie małe babki, idealne do koszyczka. Jeśli chcecie upiec dużą babkę użyjcie przepisy z dwóch porcji z trzema całymi jajami.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 933
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4559
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1188
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 529
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 933
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4559
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1188
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 529
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia, dodajemy mąkę ziemniaczaną, cukier puder i cukier wanilinowy. Mieszamy i dodajemy resztę składników. Ciasto dokładnie ucieramy mikserem.
Małe formy na babki smarujemy masłem i obsypujemy mielonymi migdałami. Wypełniamy je w 3/4 objętości ciastem. Pieczemy w 160°C (termoobieg) przez około 50 minut, do tak zwanego suchego patyczka. Po upieczeniu, „wyrzucamy” je z formy i studzimy. Wystudzone posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :)