Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podane składniki są na dwie małe babki, idealne do koszyczka. Jeśli chcecie upiec dużą babkę użyjcie przepisy z dwóch porcji z trzema całymi jajami.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5450
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29791
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 237
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19469
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1075
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5450
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29791
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 237
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19469
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1075
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia, dodajemy mąkę ziemniaczaną, cukier puder i cukier wanilinowy. Mieszamy i dodajemy resztę składników. Ciasto dokładnie ucieramy mikserem.
Małe formy na babki smarujemy masłem i obsypujemy mielonymi migdałami. Wypełniamy je w 3/4 objętości ciastem. Pieczemy w 160°C (termoobieg) przez około 50 minut, do tak zwanego suchego patyczka. Po upieczeniu, „wyrzucamy” je z formy i studzimy. Wystudzone posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :)