Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bajaderka w migdałach"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 25
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3498
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 112
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 839
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 25
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3498
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 112
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 839
Składniki
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Dodaj cukier, masło i jajka. Zagnieć ciasto. Rozwałkuj je na grubszy placek. Ułóż go na blasze przykrytej pergaminem. Piecz 45 minut w 180 st.
Placek od razu po wyjęciu z piekarnika potnij na kawałeczki. Mleko wymieszaj z miodem, marmoladą i kakao. Polej tym kawałki ciasta. Rękoma wyrób na jednolitą gładką masę. Uformuj z niej kilka grubszych wałeczków.
Konfiturę podgrzej, posmaruj nią wałeczki. Posyp je migdałami, lekko wciśnij je w masę bajaderkową. Odstaw na noc. Potem pokrój w plasterki.Źródło: Tina