Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem zostają jakieś „niedobitki” niedojedzonego czy nieudanego ciasta które szkoda wyrzucić więc trafia do zamrażalki. Z takich właśnie kawałków postanowiłem zrobić bajaderki.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 850
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 698
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 6097
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 642
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4867
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1077
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 850
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 698
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 6097
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 642
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4867
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1077
Składniki
Rodzynki namoczyłem w wódce i zostawiłem aż napęcznieją. Masło roztopiłem z mlekiem, wymieszałem z kakao i zostawiłem do ostygnięcia.
Wszystkie ciasta starłem na dużych oczkach tarki (nie mogą mieć kremu czy galaretki). Wymieszałem. Do ciast dodałem wszystkie bakalie jakie znalazłem: mak, płatki migdałowe, siekane orzechy, namoczone rodzynki.
Całość wymieszałem dodając słoik dżemu i olejek rumowy. Masa powinna być gęsta, kleista. Nie dodaję cukru. Ciasta zazwyczaj są słodkie, a dżem też do gorzkich nie należy.
Z powstałej masy formuję kulki i obtaczam w wiórkach kokosowych. Gotowe wkładam do lodówki.
Przemycamy zdrowie: Bajaderki to prawdziwa studnia do której można wsypać wszystko: płatki owsiane, ostropest, otręby, siemię lniane, otręby.