Do góry

Desery Przepis na:

Bajaderki czekoladowo - orzechowe

Bajaderki czekoladowo - orzechowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 263 Ocena: 7444

Dodano:

Odsłon: 13321

Do bajaderek zwykle wykorzystujemy resztki ciast, ciastek, lecz gdy nie mamy akurat żadnych resztek do wykorzystania możemy przygotować bajaderki z wafelków kakaowych. Do masy dodaje się również mielone orzechy, a duet czekolada - orzechy jest zawsze gwarancją wspaniałego smaku!! Polecam!

Składniki

  • opakowanie wafli z nadzieniem kakaowym (180g)
  • 80g masła
  • 3 łyżki Nutelli
  • 3 łyżki dżemu z czarnej porzeczki lub marmolady wieloowocowej
  • 3 łyżki zmielonych orzechów laskowych
  • kokos do dekoracji
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wafle kruszymy w woreczku przy pomocy wałka (ja rozdrobniłam je blenderem). Masło roztapiamy w rondelku i odstawiamy do przestudzenia. W misce mieszamy pokruszone wafle, masło, Nutellę, dżem i orzechy. Masę wstawiamy na około 2 godziny do lodówki. Następnie z masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy w kokosie. Przechowujemy w lodówce.
    SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń