Do góry

Desery Przepis na:

Bajaderki z ciasta "Kolory jesieni " i herbatników.

Bajaderki z ciasta Kolory jesieni  i herbatników.

Autor:

Przepisów i artykułów: 800 Ocena: 15312

Dodano:

Odsłon: 367

Został mi kawałek ciasta Kolory jesieni" dołożyłam herbatniki i inne produkty,wyszły rozpływające się w ustach i pachnące rumem bajaderki.Polecam tak wykorzystać ciasta,które się przejadły lub jest ich za mało by pokroić dla gości.

Składniki

  • ciasta jakie nam zostały,u mnie było 300g
  • herbatniki 9 szt
  • kakao kopiata łyżka
  • kilka suszonych moreli i rodzynek
  • rum 70ml
  • wiórki kokosowe do posypania
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Morele pokroić na mniejsze części i wraz z rodzynkami zalać na 5 min.rumem.
    Ciasto rozgnieść wraz z herbatnikami w dłoniach.
    Dodać kakao,morele i rodzynki wraz z rumem i dobrze wyrobić masę.

    Nawilżonymi rękoma formować kulki ,obsypać wiórkami kokosowymi i gotowe dać na pół godz.do lodówki.


    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (24)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń