Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Został mi kawałek ciasta Kolory jesieni" dołożyłam herbatniki i inne produkty,wyszły rozpływające się w ustach i pachnące rumem bajaderki.Polecam tak wykorzystać ciasta,które się przejadły lub jest ich za mało by pokroić dla gości.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5537
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1024
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12029
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5131
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1455
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5537
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1024
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12029
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5131
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1455
Składniki
Morele pokroić na mniejsze części i wraz z rodzynkami zalać na 5 min.rumem. Ciasto rozgnieść wraz z herbatnikami w dłoniach. Dodać kakao,morele i rodzynki wraz z rumem i dobrze wyrobić masę. Nawilżonymi rękoma formować kulki ,obsypać wiórkami kokosowymi i gotowe dać na pół godz.do lodówki. Smacznego życzę!