Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostały mi ciasta jakie piekłam na święta,powstały pyszne bajaderki,które posmakują na pewno wszystkim:)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1934
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1630
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2590
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1934
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1630
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2590
Składniki
Ciasta przełożyć do miski,dodać pozostałe składniki i dokładnie wyrobić rozkruszyć ręką. Można by to zrobić mikserem ,ale tak zrobiona masa będzie za bardzo rozdrobniona i nie będzie czuć dodatków orzechowych czy też innych. Na końcu dodać rum,jeśli masa będzie za rzadka dodać herbatniki lub suche biszkopty,ale nie powinna być.
Dłonie zwilżać wodą i robimy kulki,które obtaczamy w orzechach lub wiórkach kokosowych. Odstawić w chłodne miejsce by bajaderki nam stężały.
Smacznego życzę!