Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten sernik zawsze się udaje, jest wilgotny i pyszny.
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 689
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 404
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13302
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 527
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 689
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 404
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13302
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 527
Składniki
Przygotowujemy ciasto kruche (przepis na moim profilu "Kruche ze śliwkami" - bierzemy pół porcji). Blachę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy ciasto.
Do miski wsypujemy cukier,cukier wanilinowy, dodajemy jajka i miksujemy. Następnie stopniowo dodajemy zmielony ser i dalej miksujemy. Małymi porcjami dolewamy mleko i miksujemy (delikatnie bo mleko pryska). Dodajemy budyń, miksujemy. Dodajemy olej i kilka kropel aromatu pomarańczowego - miksujemy.
Tak przygotowany ser wlewamy na ciasto ( proszę się nie przerażać ser jest bardzo wodnisty, ale po upieczeniu jest zwarty), wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 60 min. w 180 st. na termoobiegu. Życzę smacznego!