Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzielę się z Wami przepisem na smaczne, bakaliowe kuleczki z dodatkiem rumu. Kuleczki z masy obtaczałam w kolorowych i białych wiórkach kokosowych, a także w drobno posiekanych orzechach włoskich. Są smaczne i szybko znikają z talerza. Polecam
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6645
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4572
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327045
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6645
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4572
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327045
Składniki
Masło lub margarynę utrzeć z cukrem pudrem, dodać kakao , pokruszone - rozgniecione wałkiem herbatniki, bakalie czyli część posiekanych orzechów, rodzynki oraz odrobina rumu do smaku. Całość dokładnie wymieszać do połączenia wszystkich składników. Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczać po kilka sztuk w wiórkach kokosowych kolorowych i wiórkach kokosowych białych oraz w pozostałych posiekanych orzechach włoskich. Gotowe kuleczki włożyć do lodówki celem schłodzenia.
Przygotowanie masy i połączenie z bakaliami.
Obtaczanie w wiórkach kokosowych.
Kulki gotowe do podania.