Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzielę się z Wami przepisem na smaczne, bakaliowe kuleczki z dodatkiem rumu. Kuleczki z masy obtaczałam w kolorowych i białych wiórkach kokosowych, a także w drobno posiekanych orzechach włoskich. Są smaczne i szybko znikają z talerza. Polecam
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11992
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 135
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8796
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155459
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1188
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11992
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 135
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8796
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155459
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1188
Składniki
Masło lub margarynę utrzeć z cukrem pudrem, dodać kakao , pokruszone - rozgniecione wałkiem herbatniki, bakalie czyli część posiekanych orzechów, rodzynki oraz odrobina rumu do smaku. Całość dokładnie wymieszać do połączenia wszystkich składników. Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczać po kilka sztuk w wiórkach kokosowych kolorowych i wiórkach kokosowych białych oraz w pozostałych posiekanych orzechach włoskich. Gotowe kuleczki włożyć do lodówki celem schłodzenia.
Przygotowanie masy i połączenie z bakaliami.
Obtaczanie w wiórkach kokosowych.
Kulki gotowe do podania.