Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzielę się z Wami przepisem na smaczne, bakaliowe kuleczki z dodatkiem rumu. Kuleczki z masy obtaczałam w kolorowych i białych wiórkach kokosowych, a także w drobno posiekanych orzechach włoskich. Są smaczne i szybko znikają z talerza. Polecam
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8753
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 84
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8753
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 84
Składniki
Masło lub margarynę utrzeć z cukrem pudrem, dodać kakao , pokruszone - rozgniecione wałkiem herbatniki, bakalie czyli część posiekanych orzechów, rodzynki oraz odrobina rumu do smaku. Całość dokładnie wymieszać do połączenia wszystkich składników. Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczać po kilka sztuk w wiórkach kokosowych kolorowych i wiórkach kokosowych białych oraz w pozostałych posiekanych orzechach włoskich. Gotowe kuleczki włożyć do lodówki celem schłodzenia.
Przygotowanie masy i połączenie z bakaliami.
Obtaczanie w wiórkach kokosowych.
Kulki gotowe do podania.