Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzielę się z Wami przepisem na smaczne, bakaliowe kuleczki z dodatkiem rumu. Kuleczki z masy obtaczałam w kolorowych i białych wiórkach kokosowych, a także w drobno posiekanych orzechach włoskich. Są smaczne i szybko znikają z talerza. Polecam
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 784
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 784
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Masło lub margarynę utrzeć z cukrem pudrem, dodać kakao , pokruszone - rozgniecione wałkiem herbatniki, bakalie czyli część posiekanych orzechów, rodzynki oraz odrobina rumu do smaku. Całość dokładnie wymieszać do połączenia wszystkich składników. Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczać po kilka sztuk w wiórkach kokosowych kolorowych i wiórkach kokosowych białych oraz w pozostałych posiekanych orzechach włoskich. Gotowe kuleczki włożyć do lodówki celem schłodzenia.
Przygotowanie masy i połączenie z bakaliami.
Obtaczanie w wiórkach kokosowych.
Kulki gotowe do podania.