Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bakaliowy keks"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 25
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 101
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 691
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 69
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 25
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 101
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 691
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 69
Składniki
Wymieszaj mąkę, 170 g cukru, sodę i sól. W drugiej misce wymieszaj śmietanę, jogurt, jajka oraz olej.
Połącz wszystkie , dodaj orzechy i wymieszaj drewnianą łyżką.
Wymieszaj cynamon z pozostałym cukrem.
Formę do keksówki wysmaruj masłem i posyp tartą bułką lub wyłóż papierem do pieczenia. Nałóż 1/3 ciasta i posyp 1/3 cyna monu z cukrem. Powtórz tę czynność dwukrotnie.
Następnie patyczkiem do szaszłyków lub nożem zamieszaj ciasto z formie, aby cynamon się poprzemieszczał. Piecz w 150°C około 70 min.Źródło: Takie jest życie