Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bakłażan na ostro"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 90
Polecam.
Odsłon: 710
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 73
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 90
Polecam.
Odsłon: 710
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 73
Składniki
Bakłażana pokrój na grube plastry grubości ok. 1,5 cm. Posól, odstaw na 10 minut, żeby wraz z sokiem pozbyć się goryczki. Osusz papierowym ręcznikiem.
Natrzyj pieprzem, startym czosnkiem, oregano i papryczką chili. Posmaruj oliwą i ułóż na grillu. Grilluj, aż bakłażan lekko zbrązowieje. Przewróć na drugą stronę, grilluj kilka minut, połóż plasterki pomidora (po jednym na plaster bakłażana).
Można też dodać paprykę pokrojoną w paseczki, a grillowane warzywa posypać listkami bazylii.Źródło: Show