Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bakłażan nadziewany mięsem i pomidorami"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Bakłażany przekrój wzdłuż, wydrąż środki, przypraw solą i pieprzem. Na rozgrzanym oleju usmaż mięso, dodaj przeciśnięty czosnek, pokrojone środki bakłażana, pokrojone pomidory bez skórki, przyprawy i koncentrat.
Do bakłażanów wkładaj farsz, posyp je startym serem. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 35 minut. Podawaj z ryżem.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień