Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banany smażone w miodzie z nutką cynamonu to pyszny, prosty i ekspresowy deser.
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2708
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 1377
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2708
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 1377
Składniki
Banany obieramy ze skóry. Przekrawamy wzdłuż na pół.
Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy miód. Całość mieszamy i podgrzewamy ok 1-2 min.
Następnie na powstały sos wykładamy banany i obsmażamy z obu stron (robimy to bardzo delikatnie), do czasu kiedy banany zmiękną.
Gotowe banany delikatnie przekładamy na talerze, polewamy pozostałym sosem i posypujemy cynamonem.