Do góry

Desery Przepis na:

Banan smażony na miodzie

Banan smażony na miodzie

Autor:

Przepisów i artykułów: 71 Ocena: 962

Dodano:

Odsłon: 257

Banany smażone w miodzie z nutką cynamonu to pyszny, prosty i ekspresowy deser.

Składniki

  • banan, 2 szt.
  • miód, 2 łyżki
  • masło 1 łyżka
  • cynamon, 1 łyżeczka
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Banan smażony na miodzie

Przygotowanie

  1. Banany obieramy ze skóry.
    Przekrawamy wzdłuż na pół.

  2. Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy miód.
    Całość mieszamy i podgrzewamy ok 1-2 min.

  3. Następnie na powstały sos wykładamy banany i obsmażamy z obu stron (robimy to bardzo delikatnie), do czasu kiedy banany zmiękną.

  4. Gotowe banany delikatnie przekładamy na talerze, polewamy pozostałym sosem i posypujemy cynamonem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń