Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banany smażone w miodzie z nutką cynamonu to pyszny, prosty i ekspresowy deser.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8306
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 463
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8306
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 463
Składniki
Banany obieramy ze skóry. Przekrawamy wzdłuż na pół.
Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy miód. Całość mieszamy i podgrzewamy ok 1-2 min.
Następnie na powstały sos wykładamy banany i obsmażamy z obu stron (robimy to bardzo delikatnie), do czasu kiedy banany zmiękną.
Gotowe banany delikatnie przekładamy na talerze, polewamy pozostałym sosem i posypujemy cynamonem.