Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i rozpływający się w ustach deser. Można podawać z lodami lub bez.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11960
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16475
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5299
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11960
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16475
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5299
Składniki
Banany obieramy i kroimy wzdłuż, następnie każdą połówkę na 4 równe części. Jajka wybijamy to miseczki, dodajemy szczyptę soli i mieszamy. Do mąki dodajemy cukier waniliowy, cynamon. Gruszki kroimy na plasterki i kładziemy na bananach. Teraz obtaczamy w jajku, w mące i jeszcze raz w jajku i mące.
Olej wlewamy na patelnię taką ilość, aby zanurzyć połowę banana. Banany wkładamy na gorący olej i smażymy około 1 minuty z każdej strony. Na koniec można polać lukrem z cukru pudru i soku z cytryny.