Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i rozpływający się w ustach deser. Można podawać z lodami lub bez.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
Banany obieramy i kroimy wzdłuż, następnie każdą połówkę na 4 równe części. Jajka wybijamy to miseczki, dodajemy szczyptę soli i mieszamy. Do mąki dodajemy cukier waniliowy, cynamon. Gruszki kroimy na plasterki i kładziemy na bananach. Teraz obtaczamy w jajku, w mące i jeszcze raz w jajku i mące.
Olej wlewamy na patelnię taką ilość, aby zanurzyć połowę banana. Banany wkładamy na gorący olej i smażymy około 1 minuty z każdej strony. Na koniec można polać lukrem z cukru pudru i soku z cytryny.