Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i rozpływający się w ustach deser. Można podawać z lodami lub bez.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7016
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30565
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29291
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7016
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30565
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29291
Składniki
Banany obieramy i kroimy wzdłuż, następnie każdą połówkę na 4 równe części. Jajka wybijamy to miseczki, dodajemy szczyptę soli i mieszamy. Do mąki dodajemy cukier waniliowy, cynamon. Gruszki kroimy na plasterki i kładziemy na bananach. Teraz obtaczamy w jajku, w mące i jeszcze raz w jajku i mące.
Olej wlewamy na patelnię taką ilość, aby zanurzyć połowę banana. Banany wkładamy na gorący olej i smażymy około 1 minuty z każdej strony. Na koniec można polać lukrem z cukru pudru i soku z cytryny.