Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie bananowe babeczki z dodatkiem orzechów, polecam!
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 97
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 130
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 230
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 97
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 130
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 230
Składniki
Jaja bardzo dokładnie zmiksować z cukrem. Banany obrać i zmiksować blenderem na papkę. Do ubitych jaj dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, olej i zmiksowane banany, wymieszać.
Na końcu wrzucić pokrojone orzechy włoskie, wymieszać.
Ciasto nakładać do papilotek do 2/3 wysokości. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 30 min. Ostudzić.
W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę, dodać kremówkę, wymieszać. Polewać ostudzone muffinki. Smacznego!