Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie bananowe babeczki z dodatkiem orzechów, polecam!
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 28
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 107
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 28
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 107
Składniki
Jaja bardzo dokładnie zmiksować z cukrem. Banany obrać i zmiksować blenderem na papkę. Do ubitych jaj dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, olej i zmiksowane banany, wymieszać.
Na końcu wrzucić pokrojone orzechy włoskie, wymieszać.
Ciasto nakładać do papilotek do 2/3 wysokości. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 30 min. Ostudzić.
W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę, dodać kremówkę, wymieszać. Polewać ostudzone muffinki. Smacznego!