Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 109
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 71
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 109
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 71
Składniki
Białka ubić, dodać cukier i dalej ubijać mikserem. Żółtka wymieszać z octem. Dodać do białek. Wsypać mąkę i proszek. Dokładnie wymieszać. Piec ok. 20 min 180 stopni w natłuszczonej blaszce.
Masło utrzeć z cukrem i żółtkami. Dodać zmiksowane banany (jednego banana zostawić na wierzch). 2 galaretki cytrynowe rozpuścić w 1,5 szklance wody, ostudzić. Wlać tężejącą do masy. Wylać na zimny biszkopt. Wstawić do lodówki.
Białka ubić. 2 galaretki cytrynowe rozpuścić w 1,5 szklance wody. Wlać tężejącą do białek. Zalać na zatygniętą masę bananową. Wstawić do lodówki.
Gdy masa stężeje poukładać pokrojone banany. Galaretki wiśniowe rozpuścić w 2 szkl wody. Zalać tężejącą na ułożone banany. Wstawić do lodówki.