Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bananowiec bez pieczenia jest przepyszny, a banany w nim sprawdzają się doskonale. Dodatkowo bananowa galaretka nadaje jeszcze lepszego smaku i jest idealnym wykończeniem. Oprócz smaku, ciasto pięknie się prezentuje, więc będzie idealne na różne okazje, te małe i te większe.
Szybkie i wspaniałe ciasto bez pieczenia z kremem kokosowym i dżemem wiśniowy...
Odsłon: 4930
Sernik bez pieczenia to doskonała alternatywa, kiedy nie chcesz tracić czasu...
Odsłon: 1133
Polecam bardzo smaczny deser, który nazwałam smakołykiem bez pieczenia. Deser...
Odsłon: 12920
Wspaniale przyprawiona jagnięcina, chrupka z zewnątrz a zarazem soczysta! Pom...
Odsłon: 45
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 532
Dzisiaj Pinsa po raz drugi, ale całkowicie i inny smak. Ser pleśniowy plus do...
Odsłon: 337
Wspaniale przyprawiona jagnięcina, chrupka z zewnątrz a zarazem soczysta! Pom...
Odsłon: 45
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 532
Dzisiaj Pinsa po raz drugi, ale całkowicie i inny smak. Ser pleśniowy plus do...
Odsłon: 337
Składniki
Przygotowanie tego ciasta należy zacząć od ugotowania budyniu, który jest podstawą kremu. Tak więc, 2 szklanki zimnego mleka (użyłam 2%) zagotowałam. W reszcie mleka rozrobiłam obydwa budynie, 2 płaskie łyżki mąki pszennej tortowej i cukier. Rozmieszaną mieszankę przelałam na gotujące się mleko i ciągle mieszając, gotowałam budyń aż dobrze zgęstniał nie miał grudek. Ugotowany budyń pozostawiłam do całkowitego wystygnięcia. Jednocześnie wyjęłam z lodówki masło, aby zmiękło. Miękkie masło rozmiksowałam, aby nabrało puszystości, a następnie dodawałam do niego po łyżce zimny budyń. Gdy krem był jednolity dosypałam 4 czubate łyżki mleka w proszku i ponownie zmiksowałam do połączenia. Krem podzieliłam na 3 równe części. Tortownicę o średnicy 20cm wyłożyłam papierem do pieczenia, wpuszczając go w dno. Lepiej użyć kwadratowej foremki wtedy nie trzeba docinać herbatników, ale ja akurat nie miałam małe foremki kwadratowej. Na spodzie formy ułożyłam pierwszą warstwę herbatników. Na ciastkach rozsmarowałam jedną część kremu. Na kremie ułożyłam jednego banana pokrojonego w cienkie plasterki. Na bananach ułożyłam drugą warstwę herbatników, drugą część kremu i plasterki banana. Na to położyłam ostatnią warstwę herbatników, ostatnią część kremu i ostatnią warstwę plasterków banana. Galaretkę bananową rozpuściłam w 400ml gorącej wody i pozostawiłam do wystudzenia. Chłodną wstawiłam do lodówki aby zaczęła gęstnieć i taką gęstniejącą wylałam na ciasto. Ciasto wstawiłam do lodówki na całą noc aby się dobrze schłodziło.
Przepisy Desery
Desery
babka ajerkoniakowa
Desery
Wuzetka siostry Anastazji
Desery
Ciasto pychotka bez pieczenia
Desery
Labneh na pikantnie
babka ajerkoniakowa
...coś dla fanów ajerkoniaku: żółciutka babka z delikatnym posmakiem ajerkoni...
Odsłon: 182
Wuzetka siostry Anastazji
Wuzetka siostry Anastazji to ciasto klasyczne i jednocześnie popisowe. Nie ma...
Odsłon: 2298