Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste ciasto na herbatnikach bez pieczenia.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 1958
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 53
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 171
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 160
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 1958
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 53
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 171
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 160
Składniki
Banany pokroić w plastry, skropić sokiem z cytryny i dodać 3 łyżki cukru. Wlać trochę wody. Gotować przez 5 min. Zmiksować blenderem.
Żelatynę rozpuścić w 4 łyżkach wody. Do 200 ml mleka wsypać bitą śmietaną. Ubić mikserem. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka zmiksować z resztą cukru. Do masy bananowej dodać ubite żółtka. Dokładnie zmiksować. Dodać pianę i bitą śmietanę. Delikatnie wymieszać.
Na dno foremki (średnica 20cm) wyłożyć herbatniki. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z 6 łyżkami mleka. Jeszcze ciepłą wylać na herbatniki. Zostawić do zastygnięcia. Na wierzch wlać masę budyniową. Wstawić do lodówki na ok.3 godz.