Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczny deser, który pieści zmysły i cieszy oczy :)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 188
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 188
Składniki
Zaparzamy kawę rozpuszczalną, studzimy. Kroimy banana na plasterki. Serek waniliowy doprawiamy cynamonem ( około 1 łyżeczki) i mieszamy. Wyjmujemy pestki z granatu .
W pucharku układamy warstwami: -namoczone w kawie biszkopty - 2 łyżki serka z cynamonem - plasterki bananów i znów -namoczone biszkopty -serek -banany Na wierzch kładziemy serek, posypujemy tym co akurat mamy- czyli startą czekoladą, orzeszkami i rzucamy dużo pestek granatu, który przełamuje słodycz deseru. Deser może i kaloryczny ale czasem można zgrzeszyć:)