Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu a jednocześnie smaczne ciasto, które zawsze się udaje.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1483
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1217
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1334
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1019
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1483
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1217
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1334
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1019
Składniki
Żurawinę , orzechy przepłukać.Czekoladę pokroić na drobno. Banany rozgnieść lub zblendować.
Jajka z cukrem ubić robotem na puszysto, dodać banany, olej i dalej ucierać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli, dodać do utartych składników i dalej mieszać robotem, aż będzie jednolita masa.
Dodać żurawinę, orzechy, czekoladę i wymieszać łyżką. Piekarnik rozgrzać do 160 stopni. Keksówkę 12 x 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać przygotowane ciasto.
Wstawić do nagrzanego piekarnika , piec 70 minut lub do suchego patyczka.
Przed podaniem posypać cukrem pudrem.