Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banany w cieście kakaowym dają niesamowity smak i aromat :)
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 844
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 159
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 844
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 159
Składniki
Mleko, kakao i cukier wsypać i wlać do garnka i zagotować. Do gorącej masy dodać margarynę i rozpuścić. Następnie całkowicie ostudzić. Do ostudzonej masy wbić żółtka. Wymieszać mikserem. Odlać 1/2 szklanki na polewę. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i powoli miksując dodawać do masy. Na końcu dołożyć pianę z ubitych białek i wymieszać już tylko szpatułką. Na końcu włożyć plasterki bananów. Wbijałam je na sztorc. Piekłam w 160* 40-45 min. Do połowy pieczenia opcja ''grzanie dół'', potem termoobieg. Ciasto zrobiłam na tortownicy o śr. 24 cm. Dno wyłożyć papierem do pieczenia. Boków nie i niczym ich nie smarować.