Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto zrobione z ciasteczek z kajmakiem, bananami i bitą śmietaną.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 67
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 33
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 176
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 800
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 67
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 33
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 176
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 800
Składniki
Ciasteczka rozkruszyć w blenderze lub ręcznie młotkiem na drobny piasek.
Masło rozpuścić w garnku lub mikrofali. Przelać masło do rozkruszonych ciasteczek i dokładnie wymieszać
Na foremce (do tatry, tortownicy lub małej kwadratowej) rozłożyć równomiernie ciasteczka na dnie i po brzegach. Włożyć na przynajmniej pół godziny do lodówki aż spód stwardnieje.
Masę kajmakową przełożyć do małego garnka i podgrzewać na małym ogniu aż masa stanie się płynna.
Banany pokroić w plasterki. Śmietankę ubić na sztywno, dodać mascarpone, opcjonalnie dosłodzić cukrem pudrem(dałam 2 łyżki).
Na ciasteczkowy, kruchy spód przelać kajmak, następnie poukładać pokrojone banany i na wierzch rozłożyć bitą śmietanę. Schłodzić w lodówce lub w zimnym miejscu min 2 godziny.