Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort z ciasteczek, batonów i draży - dla wielbicieli słodyczy
Herbatniki wrzucamy do worka, i gnieciemy tłuczkiem.
Pokruszone herbatniki wsypujemy do garnka, dodajemy masło, i ręka mieszamy.
Gotową "masę" wsypujemy na tortownicę, przyklepujemy mocno do dna.
Spód pieczemy około 25 minut w temperaturze 190stopni.
Można też wstawić do lodówki na około godzinę.
"Kremówka":
500ml mleka, masło i cukier gotujemy.
Resztę mleka, mąki, budyń i jajka miksujemy.
Gdy mleko zaczyna się gotować, powoli wlewamy masę - cały czas miksując.
Masa bardzo szybko gęstnieje. Garnek zestawiamy z gazu.
Następnie dodajemy wódkę i znów miksujemy.
Śmietanę miksujemy na puszystą, dodajemy puder i jeszcze chwilę miksujemy.
Batoniki Lion przekrawamy wzdłuż na pół, a później na średniej wielkości kawałki.
Na herbatnikowy spód nakładamy 7 łyżek kremówki, później:
patyczki czekoladowe z nadzieniem, dodatkowo draże w puste miejsca,
12 biszkoptów - całe, i zgniecione w puste miejsca,
8 łyżek kremówki,
kawałki batoników Lion,
bita śmietana,
resztę śmietany i połowę kremówki mieszamy - ozdobimy nią górę tortu.
Z draży układamy liczbę urodzin.
Wymieszaną kremówkę i śmietanę nakładamy do szprycy i ozdabiamy tort -
później układamy draże - można dodatkowo posypać czekoladą.
Tort wstawiamy do lodówki na około 2 godziny.
Po tym czasie wyciągamy tort z tortownicy.
Pozostałą kremówką smarujemy boki tortu i przykładamy rurki.
Można owinąć tasiemką - ładniej wyglądają i lepiej się trzymają :)
Kotlety z cukinii i ziemniaków łączą w sobie dwa ulubione w sezonie letnim wa...
Odsłon: 637
Po wielu próbach przyrządzania szaszłyka mogę pokusić się o stwierdzenie, że...
Odsłon: 287
To ciasto nazywajcie jak chcecie ja nazwałem super ciasto i jest ono z tych t...
Odsłon: 422
Jajecznica przygotowana z ostrych papryczek chili, pomidorków daktylowych, ce...
Odsłon: 180
Pyszna propozycja taniego dania obiadowego z resztek mięsa pozostałych z nied...
Odsłon: 217
Chrupiące plastry ogórków w sosie keczupowym pasują do domowych hamburgerów,...
Odsłon: 258
Kotlety z cukinii i ziemniaków łączą w sobie dwa ulubione w sezonie letnim wa...
Odsłon: 637
Po wielu próbach przyrządzania szaszłyka mogę pokusić się o stwierdzenie, że...
Odsłon: 287
To ciasto nazywajcie jak chcecie ja nazwałem super ciasto i jest ono z tych t...
Odsłon: 422
Jajecznica przygotowana z ostrych papryczek chili, pomidorków daktylowych, ce...
Odsłon: 180
Pyszna propozycja taniego dania obiadowego z resztek mięsa pozostałych z nied...
Odsłon: 217
Chrupiące plastry ogórków w sosie keczupowym pasują do domowych hamburgerów,...
Odsłon: 258
Składniki
Herbatniki wrzucamy do worka, i gnieciemy tłuczkiem. Pokruszone herbatniki wsypujemy do garnka, dodajemy masło, i ręka mieszamy. Gotową "masę" wsypujemy na tortownicę, przyklepujemy mocno do dna. Spód pieczemy około 25 minut w temperaturze 190stopni. Można też wstawić do lodówki na około godzinę. "Kremówka": 500ml mleka, masło i cukier gotujemy. Resztę mleka, mąki, budyń i jajka miksujemy. Gdy mleko zaczyna się gotować, powoli wlewamy masę - cały czas miksując. Masa bardzo szybko gęstnieje. Garnek zestawiamy z gazu. Następnie dodajemy wódkę i znów miksujemy. Śmietanę miksujemy na puszystą, dodajemy puder i jeszcze chwilę miksujemy. Batoniki Lion przekrawamy wzdłuż na pół, a później na średniej wielkości kawałki.
Na herbatnikowy spód nakładamy 7 łyżek kremówki, później: patyczki czekoladowe z nadzieniem, dodatkowo draże w puste miejsca, 12 biszkoptów - całe, i zgniecione w puste miejsca, 8 łyżek kremówki, kawałki batoników Lion, bita śmietana, resztę śmietany i połowę kremówki mieszamy - ozdobimy nią górę tortu. Z draży układamy liczbę urodzin. Wymieszaną kremówkę i śmietanę nakładamy do szprycy i ozdabiamy tort - później układamy draże - można dodatkowo posypać czekoladą. Tort wstawiamy do lodówki na około 2 godziny. Po tym czasie wyciągamy tort z tortownicy. Pozostałą kremówką smarujemy boki tortu i przykładamy rurki. Można owinąć tasiemką - ładniej wyglądają i lepiej się trzymają :)
Przepisy Desery
Desery
MALINOWA CHMURKA
Desery
Ciasteczka ryżowe
Desery
Śmietankowe lody o smaku szarlotki.
Desery
Deser galaretkowo - jogurtowy
MALINOWA CHMURKA
Malinowa chmurka to bardzo pyszne i dekoracyjne ciasto, nadaje się do niedzie...
Odsłon: 3
Ciasteczka ryżowe
Ciasteczka ryżowe na bazie kleiku to dla wielu osób niezapomniany smak dzieci...
Odsłon: 825