Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Barszcz z uszkami"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 311
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32815
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 683
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 113
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 311
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32815
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 683
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 113
Składniki
Grzyby namoczyć i ugotować w tej samej wodzie. Odcedzić (zachować wywar), ostudzić, posiekać. Cebulę posiekać, zeszklić na oleju. Zemleć razem z grzybami, przyprawić.
Zagnieść ciasto z mąki, jajka, wody i soli. Chłodzić godzinę. Rozwałkować, wycinać krążki, na każdy kłaść nadzienie i sklejać uszka. Gotować 2-3 minuty.
Warzywa obrać, zalać wodą, posolić, dodać listki laurowe. Gotować, aż zmiękną. Połączyć wywar buraczany z tym z grzybów. Doprawić solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Podawać z uszkami.
ok. 120 minut
Obrane buraki nie lubią długiego gotowania – czasem gorzknieją. Warto więc pokroić je i dodać do innych warzyw pod koniec gotowania.Źródło: Twoje Imperium