Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bardzo proste w wykonaniu i świetnie nadające się jako sprawdzian dla początkujących kucharzy. Polecam bo jest obłędne w smaku.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 806
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5419
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8642
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17661
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 806
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5419
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8642
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17661
Składniki
Orzechy zalej wrzątkiem i odstaw na 15 min. Jabłko pokrój w grubszą kostkę.
Do dużej miski przesiej sodę, proszek do pieczenia, cynamon, kakao oraz mąkę. W misie miksera ubij na jasną i puszystą masę jajka z cukrem. Do masy jajecznej dodaj przesianą mąkę z spulchniaczami i przyprawami. Wszystko wymieszaj na wolnych obrotach miksera. Gdy masa się połączy, ciągle miksując dodawaj olej.
Do ciasta na koniec dodaj posiekane jabłko, i odczedzone orzechy. Całość zapiecz w formie wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 20x20 i piecz przez około 30 minut w temperaturze 175 stopni na termoobiegu. Jeżeli ciasto będzie dla Ciebie za mało słodkie, posyp je cukrem pudrem,