Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bardzo proste w wykonaniu i świetnie nadające się jako sprawdzian dla początkujących kucharzy. Polecam bo jest obłędne w smaku.
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2366
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3813
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 685
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8776
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2366
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3813
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 685
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8776
Składniki
Orzechy zalej wrzątkiem i odstaw na 15 min. Jabłko pokrój w grubszą kostkę.
Do dużej miski przesiej sodę, proszek do pieczenia, cynamon, kakao oraz mąkę. W misie miksera ubij na jasną i puszystą masę jajka z cukrem. Do masy jajecznej dodaj przesianą mąkę z spulchniaczami i przyprawami. Wszystko wymieszaj na wolnych obrotach miksera. Gdy masa się połączy, ciągle miksując dodawaj olej.
Do ciasta na koniec dodaj posiekane jabłko, i odczedzone orzechy. Całość zapiecz w formie wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 20x20 i piecz przez około 30 minut w temperaturze 175 stopni na termoobiegu. Jeżeli ciasto będzie dla Ciebie za mało słodkie, posyp je cukrem pudrem,