Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 22232
Dodano: 10.03.2009
Odsłon: 10334
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Migdały wysypać do rondelka, sparzyć i pozostawić w wodzie na kilka minut. Odsączyć. Ostudzić i zdjąć z każdego skórkę.
Migdały pokroić w słupki lub na kawałki. Świeży imbir obrać i zetrzeć na tarce.
Masło rozpuścić z miodem i cukrem. Mieszać, aż cukier się rozpuści. Wsypać migdały, imbir - gotować około 5 minut, cały czas mieszając.
Gorącą masę wlać na blachę wyłożoną pergaminem. Gdy masa przestygnie, pokroić ją w prostokąty, odstawić do wystudzenia.
Czekoladę połamać na kawałki i stopić. Batoniki zanurzać do połowy w czekoladzie.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

beatryczoland 20 września 2009Zgłoś do usunięcia
Smakuja mi ale nastepnym razem dam duzo mniej imbiru, albo zastapie czyms innym.0 Kto głosował? | Odpowiedz