Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne batoniki. Warto spróbować :)
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 934
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 531
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 934
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 531
Składniki
Migdały wysypać do rondelka, sparzyć i pozostawić w wodzie na kilka minut. Odsączyć. Ostudzić i zdjąć z każdego skórkę.
Migdały pokroić w słupki lub na kawałki. Świeży imbir obrać i zetrzeć na tarce.
Masło rozpuścić z miodem i cukrem. Mieszać, aż cukier się rozpuści. Wsypać migdały, imbir - gotować około 5 minut, cały czas mieszając.
Gorącą masę wlać na blachę wyłożoną pergaminem. Gdy masa przestygnie, pokroić ją w prostokąty, odstawić do wystudzenia.
Czekoladę połamać na kawałki i stopić. Batoniki zanurzać do połowy w czekoladzie.