Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa wersja bez ulepszaczy i szkodliwych składników popularnych batoników.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10094
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2719
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1844
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 705
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3941
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10094
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2719
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1844
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 705
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3941
Składniki
Płatki owsiane delikatnie rozdrobnić blenderem i przełożyć do miski. Dodać rodzynki, żurawinę, posiekane orzechy ziemne oraz laskowe, sezam, płatki migdałowe i kakao. Następnie dodać miód i roztopiony olej kokosowy.
Banany obrać, rozdrobnić blenderem i dodać do masy owsianej. Całość dokładnie wymieszać.
Formę do pieczenia o wymiarach 25 cm x 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć masę owsianą. Piec 20 minut w temperaturze 180 stopni. Po ostudzeniu pokroić na prostokątne batoniki.