Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa wersja bez ulepszaczy i szkodliwych składników popularnych batoników.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5946
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 723
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 813
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5946
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 723
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 813
Składniki
Płatki owsiane delikatnie rozdrobnić blenderem i przełożyć do miski. Dodać rodzynki, żurawinę, posiekane orzechy ziemne oraz laskowe, sezam, płatki migdałowe i kakao. Następnie dodać miód i roztopiony olej kokosowy.
Banany obrać, rozdrobnić blenderem i dodać do masy owsianej. Całość dokładnie wymieszać.
Formę do pieczenia o wymiarach 25 cm x 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć masę owsianą. Piec 20 minut w temperaturze 180 stopni. Po ostudzeniu pokroić na prostokątne batoniki.