Do góry

Desery Przepis na:

Batoniki owsiane

Batoniki owsiane

Autor:

Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 102

Dodano:

Odsłon: 358

Mała przekąska ; Sztuka to 150 kilokalorii

Składniki

  • 2 szklanki płatków owsianych
  • 2 dojrzałe banany
  • 100 g suszonych daktyli - bez pestki
  • 2 garści pestek słonecznika
  • 2 garści suszonej żurawiny
  • 2 garści suszonych truskawek lub innych owoców
  • Jeśli nie lubisz lub nie masz któregoś ze składników możesz zastąpić je innymi np; daktyle - morelami , suszone truskawki śliwką
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Batoniki owsiane

Przygotowanie

  1. Daktyle zanurz w gorącej kąpieli (we wrzątku )na 15 min , odsącz i rozdrobnij blenderem na gładki mus (jeśli będzie bardzo gęsty dodaj troszkę wody ) . Banany rozgnieć . Truskawki i żurawinę posiekaj .

  2. Do miski wsyp płatki owsiane a następnie wszystkie wcześniej przygotowane owoce oraz pestki słonecznika i cynamon .

  3. Foremkę wyłóż papierem do pieczenia a następnie umieść w niej masę i rozsmaruj mocno przyciskając do dna foremki.

  4. Do rozgrzanego piekarnika do 180 st .C , włóż foremkę z masą i piecz 30-35 min. Po tym czasie uchyl drzwiczki piekarnika aby masa powoli stygła . Po wystygnięciu pokrój na mniejsze kawałki

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń