Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mała przekąska ; Sztuka to 150 kilokalorii
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 196
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 692
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4495
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 196
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 692
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4495
Składniki
Daktyle zanurz w gorącej kąpieli (we wrzątku )na 15 min , odsącz i rozdrobnij blenderem na gładki mus (jeśli będzie bardzo gęsty dodaj troszkę wody ) . Banany rozgnieć . Truskawki i żurawinę posiekaj .
Do miski wsyp płatki owsiane a następnie wszystkie wcześniej przygotowane owoce oraz pestki słonecznika i cynamon .
Foremkę wyłóż papierem do pieczenia a następnie umieść w niej masę i rozsmaruj mocno przyciskając do dna foremki.
Do rozgrzanego piekarnika do 180 st .C , włóż foremkę z masą i piecz 30-35 min. Po tym czasie uchyl drzwiczki piekarnika aby masa powoli stygła . Po wystygnięciu pokrój na mniejsze kawałki