Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mała przekąska ; Sztuka to 150 kilokalorii
Polecam.
Odsłon: 1266
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1665
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1145
Polecam.
Odsłon: 1266
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1665
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1145
Składniki
Daktyle zanurz w gorącej kąpieli (we wrzątku )na 15 min , odsącz i rozdrobnij blenderem na gładki mus (jeśli będzie bardzo gęsty dodaj troszkę wody ) . Banany rozgnieć . Truskawki i żurawinę posiekaj .
Do miski wsyp płatki owsiane a następnie wszystkie wcześniej przygotowane owoce oraz pestki słonecznika i cynamon .
Foremkę wyłóż papierem do pieczenia a następnie umieść w niej masę i rozsmaruj mocno przyciskając do dna foremki.
Do rozgrzanego piekarnika do 180 st .C , włóż foremkę z masą i piecz 30-35 min. Po tym czasie uchyl drzwiczki piekarnika aby masa powoli stygła . Po wystygnięciu pokrój na mniejsze kawałki